donderdag, november 30, 2023
  • lente.png
  • liefde.png
  • rozen.png
  • welkom.png

Columns

Airco's

natuurlijke huiskoeling Bomen en airco's 

Met verbazing las ik het stuk in het Brabants Dagblad over kinderdagverblijf De Boemel, dat nog even moet wachten op de airco. Alsof airco's het redmiddel zijn om een aanvaardbare leef- en werkomgeving te creëren.

 

 

 

Rust... weg van de snelweg en de drukte van alledag, niet de dagelijkse stress te ervaren om de tijd zo efficiënt mogelijk te besteden. Was er vroeger meestal één kostwinner per gezin, nu is het tweede inkomen vaak noodzaak om al onze materiële wensen te vervullen.

Wat wijken we toch af van veel oude methodes zoals het planten van bomen voor schaduw. Immers elke school en elk dorpsplein had vroeger bomen om in de zomerperiode wat natuurlijke verkoeling te geven. De moderne mens is te veel bezig achter de feiten aan te lopen, want een paar units airco's geven toch ook weer warmte en lawaai af. Ik hoor liever bladgeruis of vogelgeluiden in bomen. Daarom een goed advies: plant deze herfst wat flinke bomen. Je wilt toch het beste voor je kind, een fijne gezonde leefomgeving.

Gerrit Vervoorn

(Bovenstaand stukje is als ingezonden brief geplaatst in het Brabants Dagblad van 3 augustus 1999)

Alles over rozen

Over rozen valt veel te vertellen. Hoe en wanneer u ze het best kunt planten, behandelen, bemesten, snoeien etc. Geregeld geven wij op Stadskwekerij Zaltbommel demonstraties en workshops! 

ga naar evenementen

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Het antwoord vindt u op deze pagina.

Ga naar de veelgestelde vragen