dinsdag, mei 21, 2024
  • lente.png
  • liefde.png
  • rozen.png
  • welkom.png

Columns

Vakantieoord

Herbert en Gerrit geven advies Uw dichtstbijzijnde vakantieoord 

Na veel te hebben gereisd kom ik tot de conclusie dat ik veel geld en energie kan besparen als ik in mijn eigen tuin rust zou kunnen vinden. Tot rust komen is in deze hectische tijd enorm belangrijk geworden.

 

 

 

Rust... weg van de snelweg en de drukte van alledag, niet de dagelijkse stress te ervaren om de tijd zo efficiënt mogelijk te besteden. Was er vroeger meestal één kostwinner per gezin, nu is het tweede inkomen vaak noodzaak om al onze materiële wensen te vervullen.

Wekelijks rij ik over de snelweg naar de veiling in Boskoop, het Mekka van groen Nederland. Het laatste stukje neem ik altijd een sluiproute. Dwars door de polder waar het lijkt alsof de tijd er heeft stilgestaan. Hier kom ik altijd tot rust, deze landelijke route kan me niet lang genoeg duren.

Zo zie ik ook de tuin als rustpunt in mijn leven. Elke dag thuiskomen in je eigen omgeving, in een oase van rust en balans, moet toch voor iedereen mogelijk zijn. Enkele basisideeën voor een rustgevende tuin: gebruik zoveel mogelijk natuurlijke producten en probeer te achterhalen wat u werkelijk mooi vindt en wat praktisch is. Plant het 'groen' waar het voor bedoeld is - bomen in de grond en eenjarigen in potten en bakken - en laat u inspireren door kleuren en vormen in de natuur. Maar ook: koop uw planten bij kwekerijen en tuincentra waar persoonlijk advies nog hoog in het vaandel staat! Deze moderne tijd kenmerkt zich door zeer veel technisch vernuft, alles wordt voorzien van barcodes en chips, maar zowel de plant als de koper zijn toch echt gebaat bij een meer persoonlijke benadering.

Ik zou wensen dat de kleine kwekerijen kunnen blijven opboksen tegen de grote winkelketens met hun opdringerige verkoop met de 'Prijstopper' of de 'Plant van de week'. Want juist deze kleine kwekerijen onderscheiden zich van de massa, zij kijken naar wat de klant écht wil en bieden niet alleen de allerlaatste trends aan.

Gerrit Vervoorn

Alles over rozen

Over rozen valt veel te vertellen. Hoe en wanneer u ze het best kunt planten, behandelen, bemesten, snoeien etc. Geregeld geven wij op Stadskwekerij Zaltbommel demonstraties en workshops! 

ga naar evenementen

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Het antwoord vindt u op deze pagina.

Ga naar de veelgestelde vragen