dinsdag, mei 21, 2024
  • lente.png
  • liefde.png
  • rozen.png
  • welkom.png

Zaltbommel

Afdrukken E-mailadres

Een dagje uit in Zaltbommel

Een bezoek aan onze kwekerij is prima te combineren met een dagje uit in Zaltbommel of de Bommelerwaard.

Zaltbommel

Schets van de toren van Zaltbommel 

De oude vestingstad Zaltbommel, strategisch gelegen langs de Waal, heeft vele monumenten, zoals de Sint Maartenskerk en het Stadskasteel (voorheen het Maarten van Rossum Museum). In dit kleine kasteel, dat vrijwel naast de Stadskwekerij staat, maakt u kennis met het rijke verleden van Zaltbommel, de Bommelerwaard en Heerewaarden. Ook vindt u er verhalen die door de Bommelse Fiep Westendorp zijn geïllustreerd. Diverse folders met toeristische informatie zijn in dit museum verkrijgbaar. 

Stadswandelingen 

Het historische karakter van Zaltbommel maakt een stadswandeling zeer de moeite waard. In het Stadskasteel is de folder 'Een stadswandeling door de vestingstad Zaltbommel' verkrijgbaar. Deze leidt u langs vijftig monumenten, monumentale panden en bezienswaardigheden.

Aan de rand van de vesting bevindt zich de Stadskwekerij 

In het museum is ook de folder 'Gootspokenroute Zaltbommel' verkrijgbaar.Gootspoken zijn de door kunstenaar Joris Baudoin vervaardigde beeldjes die zich meestal in de goot van woningen bevinden. Ze vertellen vaak iets over de bewoners van het pand of over de historie ervan.

Bommelerwaard

Andere bezienswaardigheden in de Bommelerwaard zijn Slot Loevestein, de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Kasteel Ammersoyen, bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden, speeltuin Nederhemert-zuid en het pas gerestaureerde Kasteel Nederhemert. Of wilt u gewoonweg genieten van het fraaie rivierengebied? Via www.toerisme-rivierenland.nl zijn routeboekjes verkrijgbaar met verschillende wandel-, fiets- en autoroutes door de Bommelerwaard. U vindt er ook andere toeristische informatie.

 

Alles over rozen

Over rozen valt veel te vertellen. Hoe en wanneer u ze het best kunt planten, behandelen, bemesten, snoeien etc. Geregeld geven wij op Stadskwekerij Zaltbommel demonstraties en workshops! 

ga naar evenementen

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Het antwoord vindt u op deze pagina.

Ga naar de veelgestelde vragen