woensdag, juli 24, 2024
  • lente.png
  • liefde.png
  • rozen.png
  • welkom.png

ziektes en plagen

Afdrukken E-mailadres

Als rozen de juiste hoeveelheid zon, water en voeding krijgen, zullen ze weinig last krijgen van ziektes. Op een ongunstige plek, bij teveel of te weinig mest of bij slechte weersomstandigheden ontstaan eerder schimmelziektes zoals roest, echte en valse meeldauw en sterroetdauw. Voorkomen is beter dan genezen, dus investeer in een goede verzorging van uw rozen!

Roos Bad Birnbach Bonapart

Meeldauw

Meeldauw ontstaat meestal bij rozen die te droog staan en onvoldoende luchtcirculatie hebben. Geef rozen met meeldauwverschijnselen daarom meer water. Giet bij de voet van de plant en niet over de bladeren. Blijken uw rozen toch deze of een andere ziekte te krijgen, verwijder dan direct aangetast en afgevallen blad. Gooi dit in de kliko en niet op de composthoop om verspreiding van ziektekiemen te voorkomen.

Roos Clair Renaissance

Bladluizen en rupsen

Let ook op aantasting door bladluizen en rupsen. Bij kleine aantallen kunt u deze eenvoudig wegknijpen.Gebruik bij ernstige aantastingen eventueel een biologisch middel. Bij ons is Spruzit®van ECOstyle verkrijgbaar, een natuurlijk pyrethrum tegen alle zuigende en vretende insecten. Ook verkopen we Plantschoon Rozen, tegen luis op basis van organische vetzuren.

 

Alles over rozen

Over rozen valt veel te vertellen. Hoe en wanneer u ze het best kunt planten, behandelen, bemesten, snoeien etc. Geregeld geven wij op Stadskwekerij Zaltbommel demonstraties en workshops! 

ga naar evenementen

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Het antwoord vindt u op deze pagina.

Ga naar de veelgestelde vragen