dinsdag, mei 21, 2024
  • lente.png
  • liefde.png
  • rozen.png
  • welkom.png

Columns

Bomenactie

nieuwe plek voor Bommelse platanen Late bomenactie 

Als boom krijg je veel over je heen. Je zou bijna trots worden zo in de belangstelling te staan. O.k. van oorsprong kom ik uit wat zuidelijker streken en in het kader van integreren zou ik zeggen: "Ik woonde al ongeveer vijftig jaar in Zaltbommel, ik kan mij in de winter goed handhaven en dat wij nu met z'n drieën op de markt staan doet ons deugd.

 

 

 

Al beweren sommige mensen dat er nooit bomen op de markt stonden, ik kan alleen maar zeggen, auto's stonden er vroeger ook niet. In het kader van milieu wil ik dit nog kwijt; auto's verbruiken zuurstof en vervuilen de lucht, bomen géven juist zuurstof en zuiveren de lucht.

Enkele gegevens over mij; naam: Platanus acerifolia, leeftijd: ongeveer 60 jaar, afkomst Zaltbommel en 1x verplant begrijp ik alles van het Nederlandse klimaat, voeding: water in de zomer en wat meststof in de eerste jaren. Tot slot, bedankt dat jullie mij een tweede kans gaven! Ik doe mijn best en 's zomers geef ik verkoeling, net als in Frankrijk op de markten die altijd zo gezellig zijn.

Namens de drie bomen, Gerrit Vervoorn

(Bovenstaand stukje is geschreven naar aanleiding van het plaatsen van enkele oude platanen op de Markt in Zaltbommel. Als ingezonden brief is het gepubliceerd in het Brabants Dagblad en huis-aan-huisblad de Toren in februari 2005)

Alles over rozen

Over rozen valt veel te vertellen. Hoe en wanneer u ze het best kunt planten, behandelen, bemesten, snoeien etc. Geregeld geven wij op Stadskwekerij Zaltbommel demonstraties en workshops! 

ga naar evenementen

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Het antwoord vindt u op deze pagina.

Ga naar de veelgestelde vragen