dinsdag, mei 21, 2024
  • lente.png
  • liefde.png
  • rozen.png
  • welkom.png

Stadskwekerij in de Pers

Bezorgen per bakfiets

Gerrit Vervoorn op de bakfiets “Nieuw element in de vesting”  (dé Weekkrant De Toren, 12 april 2007 Foto: Sherry van der Velden)

Aan het levendige stadsbeeld van Zaltbommel is een nieuw element toegevoegd: dagelijks ziet de binnenstadbewoner Gerrit Vervoorn van Stadskwekerij Zaltbommel op een bakfiets door de binnenstad rijden. Vervoorn bezorgt zijn planten in de binnenstad tegenwoordig op de bakfiets. “Wel zo milieubewust”, vindt hij. “En je hebt geen last van parkeerproblemen.”

De praktisch denkende ondernemer heeft zich sinds oktober 2005 helemaal gericht op de Stadskwekerij, na zijn vrouw zijn grote liefde. Hij besloot toen zijn hoveniersbedrijf aan de Omhoeken over te dragen aan zijn medewerker Herbert van der Zalm. Bijna dertig jaar oefende hij het hoveniersvak uit. Veel, heel veel tuinen in de Bommelerwaard heeft hij aangelegd. “Maar het aanleggen, onderhouden en veranderen van tuinen is zwaar werk”, zegt hij. “En ik wilde me heel graag nog meer gaan toeleggen op de Stadskwekerij. Ik ben gestopt op een moment dat ik nog alles aankon.” Een goede beslissing, zo is gebleken, het hoveniersbedrijf is in goede handen en Vervoorn kon zich toen volledig gaan wijden aan het kweken van ouderwetse tuinplanten en heerlijk geurende rozen. Die hobby heeft hij de laatste anderhalf jaar nog verder uit kunnen bouwen. Steeds vaker houdt Vervoorn themadagen, waarbij vaak een speciale plant of bloem centraal staat. Tijdens een rondleiding over de kwekerij wil hij graag zijn kennis en ervaring delen. En en passant geeft hij nog wat tips voor het onderhouden, snoeien of stekken van planten.

Alles over rozen

Over rozen valt veel te vertellen. Hoe en wanneer u ze het best kunt planten, behandelen, bemesten, snoeien etc. Geregeld geven wij op Stadskwekerij Zaltbommel demonstraties en workshops! 

ga naar evenementen

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Het antwoord vindt u op deze pagina.

Ga naar de veelgestelde vragen