woensdag, juli 24, 2024
  • lente.png
  • liefde.png
  • rozen.png
  • welkom.png

Stadskwekerij in de Pers

Overname hovenierstak Stadskwekerij

De schop wordt overgedragen “Na 30 jaar nieuwe eigenaar hovenierstak Stadskwekerij” (dé Weekkrant De Toren, 22 september 2005 Tekst: Tineke van der Zanden)

"Dat wij met z'n drieën op de Markt staan, doet ons deugd. Bedankt dat jullie mij een tweede kans geven." Een ingezonden brief begin dit jaar van de hand van hovenier Gerrit Vervoorn (57), waarin hij de bomen zelf laat spreken, geeft aan hoe hij zich met bomen, planten en bloemen vereenzelvigt. Toch draagt  Vervoorn per 1 oktober zijn hoveniersbedrijf aan de Omhoeken in Zaltbommel over aan Herbert van der Zalm (34). De Stadskwekerij aan de Omhoeken blijft nog wel in zijn handen.

 

"Het aanleggen, onderhouden en veranderen  van tuinen is zwaar werk", weet Gerrit Vervoorn uit ervaring. "Ik ben nu nog goed gezond en kan nog alles aan en dan is het goed om op het hoogtepunt te stoppen. Ik kan me nu volledig gaan  richten op de Stadskwekerij.  Mijn grote hobby, het kweken van oude planten en rozen, waar de Stadskwekerij om bekend staat, wil ik nog wat verder gaan uitbouwen. In de Stadskwekerij is het druk van het voorjaar tot oktober en in de winter ga ik dan graag met mijn vrouw reizen." Avontuurlijke reizen hebben zijn voorkeur, het liefst als backpacker naar Aziatische landen. "Alhoewel we ons de laatste jaren toch wel iets meer comfort gepermitteerd hebben."

Liefde voor natuur

Bijna dertig jaar heeft Vervoorn het hoveniersvak uitgeoefend. Hij weet nog goed welke tuin hij het eerst heeft aangelegd, in de Prinses Julianastraat. Al die jaren heeft hij met veel liefde voor het groen en de natuur gewerkt. "Het is nooit een straf voor mij geweest." Hoeveel bomen hij heeft gepoot,  tuinen heeft aangelegd of op de schop heeft gehad, heeft hij niet bijgehouden. Ontelbaar veel tuinen en bomen in Zaltbommel en omstreken zijn de blijvende getuigen van het werk van hovenier Gerrit Vervoorn.  Nu draagt hij met een gerust hart zijn hoveniersbedrijf over aan Herbert van der Zalm. "Deze overname is door ons beiden zeer gewild." Van der Zalm heeft ruim tien jaar bij Gerrit Vervoorn gewerkt; vier jaar geleden begon hij een zelfstandige onderneming, Van der Zalm Tuinen in Almkerk. Gerrit en Herbert  bleven contact houden en elkaar bestoken met tips en adviezen. Voor Vervoorn was het dan ook geen vraag wie zijn opvolger zou worden. "Het heeft er altijd al in gezeten, ook omdat Herbert  veel gevoel heeft voor de aanleg van stadstuinen, veel tuinen in Bommel kent en een vakman is. Hij is uit het goede hout gesneden",  stelt Vervoorn tevreden vast.

Praktisch denkend

Herbert van der Zalm is van origine een HTS'er werktuigbouw met als hobby tuinieren. Die hobby ontwikkelde zich langzamerhand tot zijn beroep waarbij zijn opleiding hem goed van pas kwam. Van der Zalm:  "Door mijn opleiding  ben ik een zeer praktisch denkende ondernemer, waardoor Gerrit en ik elkaar jarenlang heel goed hebben aangevuld.  Gerrit was de groene vakman en de doener en ik de technische man die alles berekende. We hebben veel van elkaar overgenomen en ik heb door Gerrit het groen erbij ontwikkeld. In de loop der jaren heb ik de combinatie groen, techniek, aanleg en ontwerp daardoor in de vingers gekregen, zodat ik vier jaar geleden mijn eigen bedrijf kon starten. Dat bedrijf wordt per 1 oktober dus fors uitgebreid.

Van der Zalm is ontzettend blij dat hij de kans krijgt het hoveniersbedrijf van Gerrit Vervoorn over te nemen. Blij is hij ook dat medewerker Ab van der Zalm (geen familie!)  met hem mee gaat. "Hij is ook al jarenlang bij Gerrit in dienst en samen gaan we de uitdaging aan." Herbert van der Zalm werkt per 1 oktober  vanaf het hoveniersbedrijf op de Omhoeken. Tel.no. 0183 404268 of stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Herbert van der Zalm

Alles over rozen

Over rozen valt veel te vertellen. Hoe en wanneer u ze het best kunt planten, behandelen, bemesten, snoeien etc. Geregeld geven wij op Stadskwekerij Zaltbommel demonstraties en workshops! 

ga naar evenementen

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Het antwoord vindt u op deze pagina.

Ga naar de veelgestelde vragen